Penne po sicilsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 803 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 2646 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 69 g
 - Cholesterol 70.5 mg
 - Draslík 716.5 mg
 - Vláknina 1885 mg
 - Vitamín A 1885 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.9 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mušle vsypeme do pánve s polovinou stroužku oloupaného česneku a necháme pod pokličkou otevřít. Stáhneme, vyloupeme mušle ze skořápek. Skořápky a neotevřené mušle vyhodíme.
 - 
                                2
Sardelky rozkrojíme na několik kousků. V nepřilnavé pánvi krátce opražíme piniová semínka. Polovinu piniových semínek jemně nasekáme se zbývajícím stroužkem česneku. Jemně nasekáme lístky bazalky. Přidáme špetku soli a sýr pecorino (sýr ovčí tvrdý) a dobře promícháme. Postupně za stálého míchání přiléváme olivový olej a vymícháme hladkou směs.
 - 
                                3
V pánvi osmažíme na troše oleje kousky sardelek po obou stranách dozlatova, osolíme je a opepříme. Přidáme vyloupané mušle a vše promícháme. Mezitím uvaříme těstoviny. Promícháme s připravenou omáčkou, ve které jsme předtím rozmíchali 3-4 lžíce tekutiny z vaření mušlí, a přidáme horké sardelky a vyloupané mušle.
 - 
                                4
Hotový pokrm posypeme zbývajícími piniovými semínky. Podáváme horké.