Chobotničky s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rýže Basmati
  • 350 g Chobotnice
  • 300 g Rajčata
  • 60 g Petržel - nať
  • 14 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Olej olivový
  • 750 ml Vývar rybí
  • 1 ks Česnek
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Šalotka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 397 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1298 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 46.2 mg
  • Draslík 966.8 mg
  • Vláknina 6125 mg
  • Vitamín A 6125 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.4 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme chapadla chobotniček a vaříme 20 minut v osolené vodě. Scedíme, stáhneme kůži, pokrájíme na kousky. Oloupeme šalotku, stroužek česneku a cibuli, které podrtíme. Petrželku nasekáme.

  • 2

    Rajčata spaříme a nahrubo nasekáme. Do pánve nalijeme olej, přidáme česnek, nasekanou šalotku, petrželku. Nasekanou šalotku osmažíme a přidáme pokrájená chapadla chobotniček, smažíme 2-3 minuty. Přisypeme nasekaná rajčata, sůl a čerstvě mletý pepř. Vše podusíme za občasného zamíchání. Vše posypeme nasekanou petrželkou.

  • 3

    Připravíme rýži. Uvedeme do varu rybí vývar. Do zapékací nádoby dáme 20 g másla. Nasekanou cibuli osmažíme. Přisypeme rýži, smažíme za občasného zamíchání 2 minuty. Přilijeme vařící rybí vývar.

  • 4

    Zamícháme, zakryjeme pekáč pokličkou a dáme vařit rýži na 18 minut do předehřáté trouby na 190 °C, nemícháme. Pekáč vytáhneme z trouby, vmícháme kousky pokrájeného másla a rýži promícháme. Hotovou rýži přendáme na servírovací mísu a přelijeme omáčkou s chapadly. Hotový pokrm podáváme horký.

Komentáře k receptu