Rýžový pilaf s garnáty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 622 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 2181 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 84 g
 - Cholesterol 224 mg
 - Draslík 2510.6 mg
 - Vláknina 61257.5 mg
 - Vitamín A 61257.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 93 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazolky omyjeme a nakrájíme na kousky. Oloupeme cibuli, jemně nasekáme. Očistíme papriku, nakrájíme na kousky. Očistíme houby, pokrájíme na menší kousky.
 - 
                                2
Garnáty vyloupeme, odstraníme černé střívko, omyjeme a povaříme 2-3 minuty v osolené vodě. Vyjmeme a dáme stranou. Očistíme artyčoky, pokrájíme na tenké plátky a vhodíme do mísy s vodou okyselenou citronovou šťávou.
 - 
                                3
V pekáči rozehřejeme máslo a osmažíme nasekanou cibuli. Přidáme fazolky, papriku, houby, scezené artyčoky. Vše pokrájené pár minut smažíme za občasného zamíchání. Přisypeme rýži, za neustálého míchání smažíme 1-2 minuty. Přidáme garnáty, osolíme a opepříme. Přilijeme vařící rybí vývar, pekáč zakryjeme pokličkou a necháme 18-20 minut v předehřáté troubě na 190 °C.
 - 
                                4
Rýži al dente vyndáme z trouby a vmícháme na kousky pokrájené máslo. Hotový pokrm podáváme.