Zapékaní mořští ráčci se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Krevety tygří - loupané
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 80 ml Olej olivový
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 385 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 734 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 220 mg
  • Draslík 724.6 mg
  • Vláknina 6255 mg
  • Vitamín A 6255 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.8 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vyloupeme ocásky mořských ráčků, odstraníme černé střívko, omyjeme a osušíme. Očistíme špenátové listy, povadlé či poškozené vyhodíme, ostatní důkladně promyjeme. Oloupeme stroužek česneku, omyjeme a podrtíme. Do velké pánve nalijeme olej a osmažíme stroužek česneku. Česnek vyhodíme, přidáme špenátové listy a smažíme za občasného zamíchání 2-3 minuty. Osolíme a opepříme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme zbývající olej, smažíme 2 minuty ocásky mořských ráčků, osolíme a opepříme. Do mísy nalijeme smetanu a citronovou šťávu, přidáme sůl a pepř. Vše promícháme.

  • 3

    Na dno pekáče rozložíme špenátové listy. Nahoru klademe připravené ocásky mořský ráčků, zalijeme směsí se smetanou. Dáme na 2-3 minuty do trouby předehřáté na 250 °C, aby povrch mírně zezlátl. Hotový horký pokrm podáváme.

Komentáře k receptu