Slaný dort s garnáty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 997 kcal
 - Sacharidy 93 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 2500 mg
 - Bílkoviny 69 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 434.1 mg
 - Draslík 856 mg
 - Vláknina 9125 mg
 - Vitamín A 9125 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.9 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve vařící vodě spaříme rajčata, pokrájíme na kostičky. Odkrojíme z pórků kořínky a vrchní zelenou tvrdou část, oloupeme vnější tvrdé listy, pórky omyjeme a pokrájíme na kolečka. Vyloupeme garnáty, odstraníme černé střívko, omyjeme a podélně překrojíme na poloviny. Rozdrobíme sýr feta.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej a na středním plameni dusíme pod pokličkou 15 minut za občasného zamíchání kolečka pórků. Osolíme a opepříme. Chlebové těsto připravíme podle návodu. Válečkem rozválíme a vyložíme do dortové formy.
 - 
                                3
Smícháme sýr feta s nastrouhaným ementálem, směsí posypeme dno, rozložíme kolečka pórků a kostičky rajčat. Formu dáme na 20 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
 - 
                                4
Vytáhneme formu z trouby, vložíme garnáty, zalijeme olejem a vrátíme do trouby, dokud garnáti nezčervenají. Slaný dort položíme na servírovací mísu, posypeme nastrouhaným parmezánem.