Závitky z jazyka s krevetovou náplní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 750 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 138.3 mg
 - Draslík 861.3 mg
 - Vláknina 1561 mg
 - Vitamín A 1561 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filety z jazyka pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Krevety se strouhankou a zakysanou smetanou rozmixujeme. Vmícháme nadrobno nasekanou pažitku a nádivku ochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem. Filety namažeme nádivkou a zavineme.
 - 
                                2
V hrnci zahřejeme máslo, zesklovatíme nadrobno nasekanou šalotku, ochutíme šafránem a krátce zpěníme. Zalijeme portským vínem, provaříme, přidáme smetanu a 2 minuty povaříme. Závitky vložíme do hrnce a přikryté necháme 6-8 minut táhnout.
 - 
                                3
Podáváme s mladými dušenými zelenými fazolkami.