Plněný krab
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 845 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 3010 mg
 - Bílkoviny 111 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 388 mg
 - Draslík 2304.7 mg
 - Vláknina 4595 mg
 - Vitamín A 4595 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0.1 mg
 - Vitamín C 40.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 65.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kraby vaříme ve vodě 15-17 minut. Necháme okapat, vychladnout a vybereme maso a korál tak, abychom moc neporušili krunýř, který poslouží k servírování.
 - 
                                2
Připravíme nádivku smícháním střídky s mlékem a částí smetany. Ochutíme solí, pepřem, hněteme dohladka. Nakrájenou cibuli a česnek zesklovatíme na másle, přidáme pokrájené maso, několik minut orestujeme. Zalijeme koňakem a flambujeme. Poté přidáme vlhkou střídku, petrželku a zbytek smetany. Dobře promícháme a dochutíme.
 - 
                                3
Prázdné vymyté krunýře naplníme touto směsí, zasypeme strouhankou, poklademe vločkami másla a pod grilem v troubě zapečeme.