Špagety s chutí moře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 400 g Těstoviny Spaghettini
  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 150 g Kalamáry
  • 150 g Treska aljašská
  • 200 g Mušle v nálevu
  • 50 g Karotka
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 20 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 400 g Mušle slávky
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 ml Olej olivový
  • 150 ml Víno bílé
  • 60 ml Vývar rybí
  • 3 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 840 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1674 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 89 g
  • Cholesterol 218.8 mg
  • Draslík 1146.4 mg
  • Vláknina 10250 mg
  • Vitamín A 10250 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.4 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou karotku a vše při střední teplotě restujeme asi 10 minut, až je zelenina lehce zlatavá.

  • 2

    Vmícháme prolisovaný česnek, rajčata, bílé víno a cukr a přivedeme k varu. Při mírné teplotě necháme 30 minut vařit a občas omáčku zamícháme.

  • 3

    Slávky, krevety a kalamáry kuchyňsky připravíme. Ve velkém hrnci zahřejeme bílé víno, vývar a prolisovaný česnek. Přidáme slávky a přikryté poklicí vaříme zprudka 5 minut. Poté mušle slijeme, vývar uchováme, zavřené mušle vybereme a vyhodíme.

  • 4

    Špagety uvaříme „al dente“ podle návodu, slijeme a necháme v teple. Na pánvi rozpustíme máslo, po částech na něm osmahneme kroužky kalamárů, ryby a velké krevety, vždy asi 2 minuty. Pánev odstavíme, vývar z mušlí, mušle, kalamáry, ryby, krevety, petržel a konzervované mušle přidáme do rajčatové omáčky a za stálého míchání prohřejeme. Promícháme se špagetami a ihned podáváme.

Komentáře k receptu