Těstoviny zapečené s mořskými plody a houbovou směsí s fenyklem
Suroviny
- 350 g Těstoviny Conchiglie
 - 180 g Houby čerstvé
 - 180 g Krevety tygří - loupané
 - 50 g Sýr Parmezán
 - 180 g Krab
 - 300 ml Bešamel
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Fenykl sladký - hlíza
 - 2 ks Rajčata
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 3 l Voda pitná
 - 7 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 527 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 584 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 86.4 mg
 - Draslík 689.5 mg
 - Vláknina 9268.1 mg
 - Vitamín A 9268.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme, vrátíme je do hrnce, promícháme s dvěma lžícemi másla a přikryté necháme v teple.
 - 
                                2
Šest malých zapékacích misek vymažeme máslem.
 - 
                                3
Připravíme bešamelovou omáčku. V rendlíku zahříváme 300 ml mléka, 1 bobkový list, plátek cibule, 6 ks pepře, špetka muškátového květu, sůl a pepř. Dbáme, aby se omáčka nevařila. Po deseti minutách zahřívání omáčku přecedíme. V jiném rendlíku restujeme na másle mouku, až zezlátne. Poté opatrně vmícháme mléčnou směs a vaříme, až směs zhoustne a je hladká. Omáčku osolíme a opepříme.
 - 
                                4
V silnostěnné hlubší pánvi na čtyřech lžících másla restujeme na středním plameni plátky fenyklu. Po pěti minutách vsypeme na plátky pokrájené houby, dvě minuty restujeme a poté přidáme vařené vyloupané krevety a vařené krabí maso. Směs zahříváme zhruba minutu a poté odstavíme.
 - 
                                5
Do připraveného bešamelu vmícháme cayenský pepř, odstavené krabí maso s krevetami a těstoviny. Směs rovnoměrně rozdělíme do zapékacích misek, posypeme ustrouhaný parmezán, poklademe plátky rajčat a potřeme olejem.
 - 
                                6
V troubě předehřáté na 180 °C pečeme těstoviny zhruba dvacet pět minut, dokud povrch nezezlátne. Hned podáváme s čerstvým pečivem.