Passatelli s hráškovým krémem a krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hrášek
  • 200 g Sýr Parmezán
  • 100 g Šunka dušená
  • 300 g Strouhanka
  • 10 g Muškátový oříšek
  • 50 g Šalotka
  • 80 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Citrony
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Vývar drůbeží
  • 1 kg Krevety tygří - loupané
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1615 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 3175 mg
  • Bílkoviny 108 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 615.7 mg
  • Draslík 645.1 mg
  • Vláknina 19792.5 mg
  • Vitamín A 19792.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrášek povaříme pár minut a osmahneme dorůžova se šalotkou a celým česnekem. Za pár minut vyndáme česnek a vše rozmixujeme, na závěr přecedíme a necháme vychladnout. Ze šunky odřízneme tučnou část a nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Krevety podélně rozkrojíme na polovinu. Prudce je osmahneme na olivovém oleji.

  • 3

    Zpracujeme strouhanku se sýrem, vejcem, citronovou kůrou a muškátovým oříškem, necháme odpočinout. Passatelli připravíme ve strojku na mletí masa, vymačkáme do vroucího vývaru. Necháme několik minut povařit a scedíme.

  • 4

    Na talíře nalijeme 1 velkou lžíci teplého hráškového krému, upravíme passatelli a ozdobíme teplými krevetami. Před podáváním

  • 5

    posypeme šunkou a pokapeme olivovým olejem.

Komentáře k receptu