Lilkový salát se sušenými krevetami a vajíčkem
Suroviny
- 1 kávová lžička Cukr palmový
 - 2 ks Lilek
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Šalotka
 - 2 ks Chilli paprička
 - 1 špetka Koriandr čerstvý
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Limetková šťáva
 - 2 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 1 polévková lžíce Česnek
 - 2 polévková lžíce Krevety sušené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 141 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 269 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 64.3 mg
 - Draslík 617.9 mg
 - Vláknina 5865.7 mg
 - Vitamín A 5865.7 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.9 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ogrilujeme lilky tak, aby jejich vnější slupka zhnědla a byly měkké. Až vychladnou, oloupeme je a nakrájíme dužinu.
 - 
                                2
Rozehřejeme na menší pánvi olej, přidáme vylouhované krevety s česnekem a restujeme dozlatova. Vše vyndáme a uschováme na později.
 - 
                                3
Připravíme si zálivku. Do misky nalijeme limetkovou šťávu, přidáme rybí omáčku, palmový cukr a promícháme.
 - 
                                4
Opečený lilek dáme na talíř, navrch přidáme vajíčko, šalotku a směs s krevetami. Pokapeme zálivkou, ozdobíme krájenými chilli papričkami a koriandrem a podáváme.