Kořeněný salát ze skleněných nudlí s masem
Suroviny
- 100 g Salát hlávkový
 - 100 g Garnát obecný
 - 150 g Maso mleté - mix
 - 100 g Okurka salátová
 - 100 g Nudle skleněné
 - 1 ks Rajčata
 - 2 ks Šalotka
 - 2 ks Chilli paprička
 - 4 ks Koriandr čerstvý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 3 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 609 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 51.5 mg
 - Draslík 553.4 mg
 - Vláknina 2798.8 mg
 - Vitamín A 2798.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.9 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Skleněné nudle zalijeme vroucí vodou a necháme luhovat. Mezitím okurku a rajčata omyjeme a nakrájíme nadrobno. Chilli papričky očistíme, odstraníme semínka a nasekáme. Šalotky oloupeme a nakrájíme.
 - 
                                2
Mleté maso orestujeme na rozpáleném oleji. Jakmile se začne drobit, přidáme šalotku a chilli a společně krátce osmahneme. Skleněné nudle scedíme, necháme okapat a nůžkami nastříháme na cca 4 cm velké kousky. Promícháme s masem, rajčaty, okurkou a vařenými, vyloupanými garnáty. Ochutíme rybí omáčkou, solí, pepřem a citronovou šťávou.
 - 
                                3
Salát a koriandr propláchneme, osušíme, salátové listy vložíme do misek a rozdělíme na ně nudlový salát. Ozdobíme lístky koriandru, případně kolečky okurky a podáváme vlažný.