Česnekové garnáty s petrželkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 827 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 257.5 mg
 - Draslík 289.5 mg
 - Vláknina 2696.5 mg
 - Vitamín A 2696.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 250 °C. Garnáty i s krunýři opláchneme, osušíme a rozdělíme do 4 zapékacích mističek. Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky. Petrželku omyjeme, osušíme a lístky nadrobno nasekáme.
 - 
                                2
Česnek promícháme s petrželkou a olivovým olejem a rozdělíme na garnáty. Pečeme na střední liště trouby cca 5 min. Hotové osolíme, dozdobíme kolečky citronu a podáváme horké. Jako přílohu můžeme použít např. bílý chléb.