Kalamáry v marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kalamáry
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 ks Salát ledový
  • 3 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 213 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 256 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 349.5 mg
  • Draslík 498.6 mg
  • Vláknina 2162 mg
  • Vitamín A 2162 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mírně rozmražené kalamáry vhodíme do vroucí vody se špetkou soli, vaříme půl hodiny, poté je scedíme a necháme vychladnout.

  • 2

    V míse je promícháme s česnekem utřeným se dvěma špetkami soli, posypeme sušenými bylinkami a přelijeme dvěma lžícemi oleje. Dobře promícháme a necháme v lednici pod fólií několik hodin marinovat.

  • 3

    Mezitím si z octa, cukru, špetky soli a zbylého oleje připravíme zálivku, do níž vmícháme opraný a na kousky natrhaný salát.

  • 4

    Na talíři servírujeme marinované kalamáry se salátem v zálivce.

Komentáře k receptu