Garnáti s aioli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1921 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 208 g
 - Sodík 482 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 394.9 mg
 - Draslík 300.3 mg
 - Vláknina 10822 mg
 - Vitamín A 10822 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 91.2 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Aioli: V misce utřeme 2 stroužky česneku se špetkou soli, až vznikne pasta. Přidáme žloutek, hořčici a zašleháme.
 - 
                                2
Po kapkách přidáváme 150 ml olivového oleje a stále šleháme, dokud není směs tuhá a olej vstřebaný.
 - 
                                3
Potom zašleháme citronovou šťávu, sůl, pepř.
 - 
                                4
Garnáti: Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje, přidáme velké garnáty s krunýři a cca 5 minut je natřásáme, až se krunýř zbarví do růžova.
 - 
                                5
Vyndáme je z pánve a necháme odsát olej na ubrousku.
 - 
                                6
Podáváme na horkých talířích s majonézou aioli, posypané sekanou petrželovou natí a zdobené plátky citronu.