Mušle na smetaně se špagetami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1069 kcal
 - Sacharidy 112 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 1560 mg
 - Bílkoviny 61 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 173.8 mg
 - Draslík 1262.8 mg
 - Vláknina 927.5 mg
 - Vitamín A 927.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.7 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme.
 - 
                                2
Slávky očistíme. Otevřené lastury nepoužijeme. Ve velkém hrnci zahřejeme olej, přidáme drcený česnek, na malém ohni jej mícháme asi 30 sekund.
 - 
                                3
Přidáme víno a slávky a pod pokličkou je na malém ohni podusíme 5 minut. Potom slávky vyjmeme, neotevřené nepoužijeme.
 - 
                                4
Do šťávy v hrnci přidáme smetanu, bazalku, sůl a pepř, za občasného zamíchání asi 2 minuty povaříme. Slávky upravíme na špagety a polijeme smetanovou omáčkou.