Mušle dušené s brambory v pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 300 ml Zakysaná smetana
  • 2 ks Šalotka
  • 1 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 5 l Voda pitná
  • 2.5 kg Mušle slávky
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1045 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 2162 mg
  • Bílkoviny 82 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 238 mg
  • Draslík 2906 mg
  • Vláknina 6250 mg
  • Vitamín A 6250 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.7 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 101.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mušle pod tekoucí vodou očistíme kartáčkem, odstraníme ty, které se nezavřely, poté namočíme do slané vody, když se voda zakalí, vyměníme ji. Před dušením mušle ještě opláchneme pod tekoucí vodou. Šalotky nakrájíme nadrobno, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Šalotku zpěníme na másle, vlijeme pivo a přivedeme k varu. Poté přidáme mušle a dusíme pod poklicí. Po půl hodině přidáme brambory a dusíme, až jsou měkké. Na závěr vlijeme smetanu, zavaříme a podáváme.

Komentáře k receptu