Krevety po karibsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Krevety tygří - loupané
  • 1 ks Ananas
  • 1.5 dl Ananasová šťáva
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Kokos sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 138 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 118.1 mg
  • Draslík 412 mg
  • Vláknina 2450 mg
  • Vitamín A 2450 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ananas oloupeme a rozkrojíme po délce na polovinu. Jednu půlku nakrájíme na kusy.

  • 2

    V nekovové misce smícháme polovinu šťávy z ananasu, kokos, ocet a cukr. Přidáme oloupané krevety, kusy ananasu a promícháme, aby se kousky dobře obalily. Marinujeme 30 minut.

  • 3

    Krevety s ananasem vyndáme z marinády a napichujeme střídavě na grilovací jehly. Marinádu dáme do mixéru, zbylý ananas nakrájíme, přidáme také do mixéru i se zbylou ananasovou šťávou. Vše rozmixujeme, aby vznikla hustá omáčka, tu přelijeme do pánvičky, přivedeme k varu a vaříme 5 minut.

  • 4

    Kebaby potřeme omáčkou a dáme na 5 minut grilovat, občas je potřeme omáčkou a poté hned podáváme.

Komentáře k receptu