Mušličky těstovinové s mušlemi
Suroviny
- 125 g Máslo čerstvé
 - 400 g Těstoviny konzumní
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Cibule
 - 6 stroužek Česnek
 - 2.5 l Voda pitná
 - 3 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 2.5 dl Víno bílé
 - 2 kg Mušle slávky
 - 0.09 polévková lžíce Olej olivový
 - 5 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 903 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 1234 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 173.3 mg
 - Draslík 1194.3 mg
 - Vláknina 1711.7 mg
 - Vitamín A 1711.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.9 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 37.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mušle propereme v čisté vodě. Do velkého hrnce dáme mušle s bílým vínem a polovinou pokrájené cibule. Zakryjeme hrnec pokličkou, zatřeseme jím a podusíme 3 minuty mušle, dokud se neotevřou.
 - 
                                2
Sundáme hrnec z plamene, vyndáme mušle, vývar uschováme a dáme stranou. Mušle, které zůstaly zavřené, vyhodíme.
 - 
                                3
Máslo rozehřejeme na pánvi a osmahneme zbylou cibuli, přidáme česnek a minutu smažíme. Přilijeme zbytek vývaru a mícháme, dokud se vše nespojí. Vmícháme smetanu a petrželku, osolíme, opepříme a přivedeme k varu.
 - 
                                4
Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme těstoviny a olej a 10 minut vaříme, poté je scedíme a necháme okapat. Dáme zpět do hrnce, zakryjeme pokličkou a uchováváme v teple.
 - 
                                5
Vyndáme mušle z lastur a vmícháme mušle do smetanové omáčky. Těstoviny přemístíme na ohřátou mísu, přelijeme omáčkou a promícháme.
 - 
                                6
Podáváme horké.