Hřebenatky kořeněné

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Fazolové lusky zelené
  • 125 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.25 kávová lžička Nové koření mleté
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 12 ks Hřebenatka
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 247 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 398 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 39.6 mg
  • Draslík 736.6 mg
  • Vláknina 6660 mg
  • Vitamín A 6660 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.5 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Promyjeme a necháme okapat hřebenatky. Vyhodíme zčernalé části a oddělíme žlázy. Každou hřebenatku nakrájíme na 4 kousky, žlázy překrojíme na poloviny.

  • 2

    2 lžíce slunečnicového oleje rozehřejeme ve woku, přidáme pokrájenou jarní cibulku, zázvor, česnek a smažíme 1 minutu. Přidáme pokrájené zelené fazolky a smažíme 2 minuty. Přendáme vše do mísy a necháme stranou.

  • 3

    Zbytek slunečnicového oleje přidáme do woku, přidáme hřebenatky a žlázy a smažíme několik minut. Přidáme pokrájené žampiony a krátce

  • 4

    osmahneme. Do woku přidáme sójovou omáčku, med, sherry, sůl, pepř a nové koření. Promícháme a vrátíme do woku směs se zelenými fazolkami. Smažíme 1 minutu.

  • 5

    Pokrm posypeme sezamovými semínky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu