Špagety s dary moře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rajčata
  • 375 g Tuňák v oleji
  • 400 g Špagety
  • 200 g Slávky nakládané
  • 30 ml Olej olivový
  • 3 ml Sůl
  • 500 ml Voda pitná
  • 30 ml Pepř černý mletý
  • 30 ml Petržel - nať
  • 45 ml Pažitka
  • 15 ml Olej slunečnicový
  • 1 ks Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 758 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 352 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 16.9 mg
  • Draslík 536.1 mg
  • Vláknina 6720 mg
  • Vitamín A 6720 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.8 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata necháme spařit 30 sekund ve vařící vodě a posléze je zchladíme ve studené vodě. Opatrně je oloupeme a dužinu nakrájíme na drobné kousky.

  • 2

    Oloupeme a nadrobno nakrájíme česnek. Slávky s tuňákem necháme okapat. Tuňák nakrájíme na plátky.

  • 3

    Česnek za stálého míchání osmažíme na pánvi v slunečnicovém oleji, dokud nebude měkký. Na pánev přidáme kousky oloupaných rajčat a povaříme 5 minut. Pak přidáme slávky, kousky tuňáka a lžíci nálevu ze slávek. Řádně zamícháme a vaříme zhruba 6 minut. Průběžně mícháme. Vzniklou omáčku podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme nadrobno nakrájený petržel. Do velkého hrnce nalijeme vodu a přivedeme ji do bodu varu, přidáme špetku soli společně se špagety a 2 lžícemi olivového oleje. Směs necháme vařit na mírném ohni zhruba 10 minut. Průběžně mícháme vidličkou.

  • 4

    Špagety opláchneme pod studenou tekoucí vodou, necháme okapat a zalijeme rybí omáčkou.

Komentáře k receptu