Salát neapolský z plodů moře
Suroviny
- 100 g Salát hlávkový
 - 450 g Mušle srdcovky
 - 225 g Těstoviny Campanelle
 - 450 g Olihně
 - 750 g Slávky nakládané
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 4 ks Rajčata
 - 1.5 dl Víno bílé
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Pažitka
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 695 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 250 mg
 - Bílkoviny 73 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 262.1 mg
 - Draslík 530.7 mg
 - Vláknina 7687.3 mg
 - Vitamín A 7687.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.4 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do velké mísy vložíme olihně nakrájené na proužky, vařené slávky, uvařené srdcovky, přelijeme je vínem a polovinou olivového oleje, necháme marinovat 6 hodin.
 - 
                                2
Poté směs přelijeme do pánve a dusíme 10 minut. Nakonec odstavíme stranou, aby vychladla.
 - 
                                3
V hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu, přidáme těstoviny, lžíci olivového oleje a vaříme 10 minut. Poté necháme okapat, následně propláchneme studenou vodou.
 - 
                                4
Slijeme polovinu tekutiny z mořských živočichů a zbytek vylijeme. Smícháme ji s citronovou šťávou, zbylým olivovým olejem, petrželkou, pažitkou, solí, pepřem. Těstoviny přidáme k plodům moře.
 - 
                                5
Rajčata nakrájíme na čtvrtky, listy salátu natrháme a dáme na dno salátové mísy.
 - 
                                6
Přidáme salát z plodů moře, ozdobíme rajčaty a podáváme.