Góánské krevetové kari
Suroviny
- 300 g Krevety tygří - loupané
 - 1 kávová lžička Hořčice
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Hřebíček
 - 2 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 2 kávová lžička Kardamom
 - 2 kávová lžička Kmín celý
 - 4 kávová lžička Koriandr celý
 - 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 1 kávová lžička Skořice celá
 - 1 kávová lžička Garam masala
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 2 ks Cibule
 - 8 ks Feferony
 - 1 ks Citrony
 - 1 špetka Sůl
 - 8 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 159 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 90.8 mg
 - Draslík 601.7 mg
 - Vláknina 16879.2 mg
 - Vitamín A 16879.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 96.2 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kokos rozvaříme, smícháme s hořčicí, utřeným česnekem, ostatním kořením, nasekanými feferonkami a nakonec ochutíme solí.
 - 
                                2
Jednu cibuli nadrobno rozsekáme a na rozpáleném másle orestujeme do zlatova. Přidáme směs koření, druhou cibuli pokrájenou na kolečka, vařené krevety, směs dusíme do zhoustnutí šťávy. Poté dochutíme citronem a podáváme.
 - 
                                3
Horké koření [39441]:
 - 
                                4
koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.