Krevety s oříšky a hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hrášek
  • 60 g Ořechy Kešu
  • 300 g Rýže loupaná
  • 400 g Krevety tygří - loupané
  • 20 g Petržel - nať
  • 0.5 ks Feferony
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 6 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 582 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 88 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 386.1 mg
  • Vláknina 13312.5 mg
  • Vitamín A 13312.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.9 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do středního hrnce s osolenou vodou vložíme hrášek, 5 minut povaříme, potom vodu slijeme, hrášek necháme vychladnout. Připravíme si krevety, které omyjeme a osušíme.

  • 2

    Nachystáme pánev wok, ve které rozpálíme olej. Vhodíme do ní krevety, které opékáme 3 minuty, pak k nim přisypeme kešu oříšky, přidáme nadrobno nakrájenou polovinu feferonky a nadrobno nasekanou petrželku. Všechno krátce opečeme a vyndáme. Do pánve nyní vložíme uvařenou rýži, kterou 3 minuty opékáme. Pak k ní přihodíme krevety s kešu oříšky, hrášek, směs promícháme a prohříváme. Nakonec dochutíme sójovou omáčkou.

Komentáře k receptu