Kalamáry s citronem a pepřem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Kalamáry
  • 80 ml Limetková šťáva
  • 80 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 144 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 436.9 mg
  • Draslík 561.1 mg
  • Vláknina 4949.3 mg
  • Vitamín A 4949.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.2 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme nastrouhanou citronovou kůru s limetkovou šťávou, olivovým olejem, prolisovaným česnekem, sušeným koriandrem, pepřem čtyř barev a dosolíme.

  • 2

    Kalamáry (6 ks )rozpůlíme tak, aby vznikly obdélníky, na kterých asi na 3/4 povrchu vytvoříme mřížku. Pak je zamícháme s připravenou směsí, přikryjeme a 30 minut necháme v ledničce odležet.

  • 3

    Namarinované kalamáry 2-3 minuty grilujeme na barbecue grilu nebo pánvi, začnou-li se okraje rolovat, jsou kalamáry hotové.

Komentáře k receptu