Plněné kalamáry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 435 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 126 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 291.3 mg
 - Draslík 728.1 mg
 - Vláknina 5413.8 mg
 - Vitamín A 5413.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.8 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z kalamárů odstraníme váčky s barvivem, oči a vnitřnosti. Chapadla odřízneme, nakrájíme na menší kousky. Cibuli nasekáme na drobno a podusíme pět minut na rozpáleném oleji. Poté přidáme petřžel, kousky chapadel, víno a půlku rozpůlených rajčat. Dochutíme solí a pepřem.
 - 
                                2
Vše pak dusíme deset minut na mírném ohni, poté přidáme rýži a dusíme dalších deset minut.
 - 
                                3
Kalamáry pak naplníme malou lžičkou a uzavřeme párátky. Zprudka je na závěr opečeme v rozpáleném oleji, dokud nezískají lákavě vypadající zlatavou barvu. Pak je vyskládáme do zapékací mísy, zalijeme zbytkem vína, citronovou šťávou a pečeme 20 minut při teplotě 180 stupňů.