Těstoviny s plody moře a hráškem
Suroviny
- 350 g Těstoviny čtyřvaječné
 - 90 g Krevety tygří - loupané
 - 60 g Hrachové lusky
 - 90 g Olihně
 - 0.25 kávová lžička Cukr třtinový
 - 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 4 ks Hřebenatka
 - 1 špetka Sůl
 - 4 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Sherry brandy
 - 0.6 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 208 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 89.3 mg
 - Draslík 255.9 mg
 - Vláknina 1248 mg
 - Vitamín A 1248 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.9 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Olihně nakrájíme na čtverečky, dáme do misky a přelijeme vroucí vodou. Chvilku necháme a pak opláchneme studenou vodou. Solamyl smícháme s 1 lžíci vody a bílkem. V takto vzniklé směsi obalíme krevety a hřebenatky.
 - 
                                2
Mezitím ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny. Ve větší pánvi na oleji osmahneme hrachové lusky, olihně, hřebenatky a krevety asi 2 minuty. Přidáme sójovou omáčku, sherry, cukr, nadrobno nakrájené jarní cibulky a minutu opékáme.
 - 
                                3
Scedíme těstoviny a servírujeme na talíře. Navrch dáme směs s mořskými plody, ozdobíme na nudličky nakrájenou jarní cibulkou a podáváme.