Černé těstoviny s mrkví a hřebenatkami
Suroviny
- 350 g Těstoviny Tagliatelle
 - 350 g Hřebenatka
 - 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Česnek
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 l Voda pitná
 - 0.27 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Víno bílé
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 2 polévková lžíce Anýzovka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 188 g
 - Sodík 329 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 69 g
 - Cholesterol 70.1 mg
 - Draslík 337.6 mg
 - Vláknina 10070.2 mg
 - Vitamín A 10070.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve uvaříme hřebenatky, bílé maso nakrájíme na poloviny. Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, mrkev a česnek. Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny. Do pánve vložíme nakrájené hřebenatky, víno, anýzovku, kopr a minutu povaříme. Poté zeleninu i hřebenatky vyndáme na talíř a udržujeme v teple. Vývar svaříme na polovinu a vmícháme do něj smetanu. Zeleninu i hřebenatky vrátíme do omáčky, dle chuti osolíme a opepříme, 2 minuty prohřejeme. Scedíme těstoviny a smícháme s omáčkou. Můžeme podávat.