Žampionoví garnáti

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Garnát obecný
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Mrkev kořen
  • 200 g Cuketa
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 2 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.25 l Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej sezamový
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 138 g
  • Sodík 1829 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 331.5 mg
  • Draslík 788.2 mg
  • Vláknina 8618 mg
  • Vitamín A 8618 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmrazíme zmrazené garnáty. Vyjmeme je z krunýřů a nakrojíme je podélně. Vyndáme střívko, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Dáme zakryté odležet do lednice.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme olej, osmahneme cibuli, přidáme prolisovaný česnek. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky, přidáme k cibuli.

  • 3

    Na 220 stupňů předehřejeme troubu.

  • 4

    Mrkev omyjeme a nastrouháme, přidáme do hrnce. Umyjeme cuketu, oloupeme a nastrouháme. Dáme ji podusit a přidáme sůl, pepř a tymián. Přilijeme zeleninový vývar a necháme vařit, dokud se třetina neodpaří.

  • 5

    Zapékací mísu vymažeme tukem, dáme do ní polovinu zeleniny a na ni rozložíme garnáty. Zbylou zeleninu promícháme s parmezánem a smetanou a touto směsí zalijeme garnáty.

  • 6

    Zapékáme 20 minut a poté ihned podáváme.

Komentáře k receptu