Mušle se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mušle v nálevu
  • 500 g Žampiony - sterilované
  • 100 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Šalotka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 566 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 2072 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 88 mg
  • Draslík 1636.4 mg
  • Vláknina 6516 mg
  • Vitamín A 6516 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z konzervy přes cedník vysypeme mušle, hodně malé žampiony ponecháme vcelku, větší překrájíme na půlky, posekáme 6 šalotek, se solí utřeme 2 oloupané stroužky česneku, na tenké proužky nakrájíme 1 červenou chilli papričku a na jemno posekáme 4 lžíce petrželové nati.

  • 2

    Ve velké pánvi na rozpuštěném másle smažíme žampiony, utřený česnek a šalotky, po 4 - 5 minutách vše vyjmeme z pánve a odložíme. V pánvi potom smažíme okapané mušle 2 - 3 minuty do měkka, vyjmeme je z pánve a rovněž uložíme stranou. Do pánve nakonec nalijeme suché bílé víno, přimícháme 3 lžíce petrželky s chilli papričkou a na prudkém ohni vaříme, až se odpaří polovina tekutiny. Potom do pánve vrátíme mušle s houbami, směs dosolíme, promícháme a ještě asi 2 minuty prohřejeme.

  • 3

    Pokrm servírujeme posypaný zbytkem sekané petrželky.

Komentáře k receptu