Marinované grilované krevety se slaninou
Suroviny
- 200 g Slanina vepřová
 - 3 kávová lžička Ocet vinný červený
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř citronový
 - 1 ks Citrony
 - 20 ks Krevety tygří - loupané
 - 4 stroužek Česnek
 - 0.5 polévková lžíce Oregano čerstvé
 - 0.5 polévková lžíce Bazalka
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 289 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 541 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 39.3 mg
 - Draslík 166.9 mg
 - Vláknina 2586.8 mg
 - Vitamín A 2586.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si marinádu: Čerstvé oregano s bazalkou omyjeme, drobně pokrájíme a dáme do mísy. Přidáme oloupaný, utřený česnek, šťávu z jednoho citrónu, červený vinný ocet, sůl, pepř a olivový olej. Marinádu promícháme.
 - 
                                2
Čerstvé krevety omyjeme a osušíme čistou utěrku. Oloupeme je (skořápku z trupu), odstraníme střívko a ponecháme hlavu a ocas.
 - 
                                3
Oloupané krevety naložíme do marinády přibližně na 1 hodinu.
 - 
                                4
Krevety vyjmeme z marinády, necháme okapat, každou obalíme plátkem slaniny (v polovině zachytíme párátkem). Krevety položíme na rozpálený rošt grilu. Grilujeme 3-5 minut, během grilování krevety otáčíme a potíráme marinádou. Grilujeme je dozlatova a ihned podáváme.