Pečené věžičky z lososa a mozzarelly
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
 - 120 g Rajčata
 - 300 g Krevety tygří - loupané
 - 100 g Créme fraiche
 - 250 g Mozzarella
 - 150 g Cibulka jarní
 - 700 g Losos - filety
 - 60 g Salát kadeřavý
 - 500 g Okurka salátová
 - 80 ml Olej olivový
 - 600 ml Voda pitná
 - 14 ml Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř bílý
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 926 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 71 g
 - Sodík 730 mg
 - Bílkoviny 69 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 243.1 mg
 - Draslík 1022.2 mg
 - Vláknina 4315.3 mg
 - Vitamín A 4315.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.1 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Okurky oloupeme a nakrájíme na plátky, opraný a okapaný listový salát natrháme na kousky.
 - 
                                2
Lososové filety bez kůže nakrájíme na 12 dvoucentimetrových plátků. Rajčata opláchneme a nakrájíme na 8 plátků, mozarellu necháme okapat a nakrájíme na 12 plátků. Očištěné cibulky nakrájíme na proužky, zpěníme na 40 g másla dorůžova, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Plech vytřeme olivovým olejem a vrstvíme na něj postupně lososa, mozarellu, rajče, cibulku a lososa. Ze surovin utvoříme věžičky, zakapeme zbylým olejem, citronovou šťávou, osolíme, opepříme a obložíme tenkými plátky zbylého másla. Věžičky pečeme v troubě předehřáté na 180°C zhruba 15 minut.
 - 
                                4
Před dokončením na oleji osmažíme po obou stranách garnáty, které jsme zhruba 5 minut vařili. Usmažené garnáty osolíme a opepříme.
 - 
                                5
Na talíř klademe zeleninu, přelijeme créme fraiche, které jsme rozšlehali, na zeleninu naaranžujeme lososovou věžičku a přidáme okapané garnáty.