Zeleninové consomé s mořskými plody

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Candát obecný
  • 100 g Krevety tygří - loupané
  • 100 g Losos - filety
  • 100 g Mušle slávky
  • 2 kávová lžička Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Nové koření celé
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 155 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 90 g
  • Sodík 316 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 46.3 mg
  • Draslík 481.3 mg
  • Vláknina 6542 mg
  • Vitamín A 6542 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechnu zeleninu důkladně očistíme, vložíme do hrnce se studenou vodou a zvolna přivedeme k varu. Přilijeme víno, přidáme bobkový list, nové koření, osolíme, opepříme a povaříme cca 45 minut. Poté scedíme.

  • 2

    Mezitím plátky ryb, krevety a mušle mírně osolíme, zakápneme olivovým olejem, vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme cca 6-7 minut.

  • 3

    Maso po vyjmutí z trouby rozdělíme do talířů a zalijeme zeleninovým vývarem. Polévku ihned podáváme.

Komentáře k receptu