Polévka s krevetami a chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 472 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 2585 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 113.8 mg
 - Draslík 215.4 mg
 - Vláknina 3777.5 mg
 - Vitamín A 3777.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Drůbeží vývar přivedeme k varu, chřest zatím opereme a rozkrojíme napůl, vhodíme do vývaru a 5 minut povaříme. Vyjmeme děrovanou naběračkou a odložíme na talíř.
 - 
                                2
Ve woku rozpálíme olej a zpěníme cibuli nadrobno, přihodíme chřest, očištěné krevety, krátce orestujeme, zalijeme vývarem z chřestu a polévku 3 minuty povaříme. Z mouky a vody vymícháme v misce hladkou kaši, kterou vmícháme do odstavené polévky a promícháme. Polévku zahříváme na mírném ohni a mícháme, dokud nezhoustne. Přimícháme rybí omáčku, osolíme a opepříme. Nakonec do polévky vlijeme rozšlehané vejce z výšky, aby se v polévce vytvořila vlákna. Podáváme s nasekanou pažitkou.