Rybí polévka s mušlemi
Suroviny
- 100 g Cibule
 - 10 g Tymián čerstvý
 - 10 g Rozmarýn čerstvý
 - 10 g Oregano čerstvé
 - 250 g Treska obecná
 - 250 g Platýz - filety
 - 450 g Mušle slávky
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 200 g Krevety tygří - loupané
 - 8 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 1.77 g Olej olivový extra panenský
 - 500 ml Vývar rybí
 - 200 ml Víno bílé
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 1981 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 149.6 mg
 - Draslík 1266.1 mg
 - Vláknina 4558.3 mg
 - Vitamín A 4558.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.7 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filety z tresky a platýse nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rajčata scedíme a trochu pokrájíme.
 - 
                                2
Do hrnce nalijeme olej a rozehřejeme. Přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, zalijeme vínem, vývarem, přidáme snítku tymiánu, rozmarýnu, oregana, bobkový list, ryby, celé mušle, zakryjeme pokličkou a vaříme zvolna 5 minut. Z polévky vyjmeme bobkový list, celé bylinky a mušle, které se neotevřely. Přisypeme krevety, sůl, pepř, rajčata a povaříme dalších pět minut.