Mušle svatého Jakuba

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Šťovík
  • 4 kávová lžička Tvaroh měkký bez tuku
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Šalotka
  • 6 ks Mušle svatojakubské
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 629 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 21.6 mg
  • Draslík 1275.3 mg
  • Vláknina 4319.5 mg
  • Vitamín A 4319.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi potřené olejem prohřejeme tvaroh spolu s jemně nakrájenou šalotkou.

  • 2

    Přidáme osolené a opepřené svatojakubské mušle a restujeme je nejdříve zprudka, potom zvolna, aby zezlátly. Mušle vyjmeme z pánve a necháme stranou.

  • 3

    Do pánve dáme omytý šťovík a restujeme zvolna asi 10 minut.

  • 4

    Šťovík rozložíme na talíře, na něj upravíme mušle a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu