Závitky z jazyka s krevetovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 100 g Krevety tygří - loupané
  • 5 g Sůl
  • 40 g Strouhanka
  • 30 g Pažitka
  • 600 g Mořský jazyk
  • 5 g Pepř bílý
  • 200 ml Víno portské
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 25 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Šafrán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 464 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 750 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 138.3 mg
  • Draslík 861.3 mg
  • Vláknina 1561 mg
  • Vitamín A 1561 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z jazyka pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Krevety se strouhankou a zakysanou smetanou rozmixujeme. Vmícháme nadrobno nasekanou pažitku a nádivku ochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem. Filety namažeme nádivkou a zavineme.

  • 2

    V hrnci zahřejeme máslo, zesklovatíme nadrobno nasekanou šalotku, ochutíme šafránem a krátce zpěníme. Zalijeme portským vínem, provaříme, přidáme smetanu a 2 minuty povaříme. Závitky vložíme do hrnce a přikryté necháme 6-8 minut táhnout.

  • 3

    Podáváme s mladými dušenými zelenými fazolkami.

Komentáře k receptu