Mušle s citronem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Šalotka
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Mrkev kořen
  • 80 ml Citronová šťáva
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 kg Mušle srdcovky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 501 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 506 mg
  • Bílkoviny 69 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 126.2 mg
  • Vláknina 2075 mg
  • Vitamín A 2075 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 87 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srdcovky dobře propereme a vyčistíme od písku. Mrkev i šalotky nakrájíme na kolečka, v hrnci orestujeme asi 2-3 minuty na másle šalotku, mrkev a drcený česnek. Přidáme víno, bouquet garni (bylinky), osolíme a opepříme. Okapané srdcovky vložíme do hrnce, zakryjeme pokličkou a podusíme asi 3 minuty do otevření.

  • 2

    Srdcovky necháme okapat, vyjmeme ze skořápek a udržujeme v teple, Vývar zredukujeme na polovinu, přefiltrujeme a udržujeme teplý. Maso zastříkneme citrónovou šťávou, posypeme sekanou petrželkou, zalijeme zredukovaným vývarem.

  • 3

    Ihned servírujeme.

Komentáře k receptu