Česnekové garnáty s petrželkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Garnát obecný
  • 4 ks Petržel - nať
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 5 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 281 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 827 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 257.5 mg
  • Draslík 289.5 mg
  • Vláknina 2696.5 mg
  • Vitamín A 2696.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 250 °C. Garnáty i s krunýři opláchneme, osušíme a rozdělíme do 4 zapékacích mističek. Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky. Petrželku omyjeme, osušíme a lístky nadrobno nasekáme.

  • 2

    Česnek promícháme s petrželkou a olivovým olejem a rozdělíme na garnáty. Pečeme na střední liště trouby cca 5 min. Hotové osolíme, dozdobíme kolečky citronu a podáváme horké. Jako přílohu můžeme použít např. bílý chléb.

Komentáře k receptu