Polévka z mušlí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 45 g Máslo čerstvé
  • 100 g Slanina vepřová
  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 500 g Mušle v nálevu
  • 750 g Mléko polotučné
  • 250 ml Vývar rybí
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 558 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1919 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 100.5 mg
  • Draslík 866.3 mg
  • Vláknina 3048.3 mg
  • Vitamín A 3048.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné celé mušle dáme do velkého kastrolu, zalijeme rybím vývarem a přivedeme k varu. Vaříme cca 7 minut, až se škeble otevřou. Neotevřené mušle odstraníme. Stranou si dáme 12 mušlí a udržujeme je teplé. Vyjmeme z nich vnitřky, schránky vyhodíme. Zbylý vývar přecedíme.

  • 2

    V hrnci rozpustíme máslo, zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, nesmí měnit barvu. Přidáme na kostky nakrájenou slaninu, po chvíli přisypeme mouku a smažíme ještě cca 2 minuty.

  • 3

    Přidáme na kostičky nakrájené brambory, mléko, přecezený vývar z mušlí, bobkový list a přivedeme k varu. Stáhneme teplotu a ještě 15 minut pomalu vaříme.

  • 4

    Přidáme vnitřky mušlí, sůl, pepř a ještě cca 5 minut prohříváme. Vyndáme bobkový list.

  • 5

    Podáváme horké, ozdobené mušlemi, které jsme si odložili.

Komentáře k receptu