Mexický humr

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Chilli paprička
  • 10 g Oregano čerstvé
  • 400 g Fazole bílé sterilované
  • 15 g Koriandr čerstvý
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 680 g Humr
  • 3 g Kmín mletý
  • 1 ks Limetka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 605 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1064 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 206.5 mg
  • Draslík 1295.9 mg
  • Vláknina 15749.8 mg
  • Vitamín A 15749.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.5 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 46 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolová omáčka: smícháme oloupaná a nakrájená rajčata, nasekanou cibuli, drcený česnek, chilli papričku, koriandr, kmín. Přidáme fazole, osolíme a opepříme.

  • 2

    Každý humří ocásek rozřízneme podélně na poloviny, maso uvolníme, ale ponecháme v krunýři.

  • 3

    Česnekové máslo: máslo utřeme v misce, přidáme drcený česnek, nasekané čerstvé oregano, podle chuti osolíme, opepříme. Polovinou máslové směsi potřeme humří maso.

  • 4

    Humra dáme asi na 5 minut pod horký gril, až se začnou objevovat tmavá místa a je do hloubky prohřátý.

  • 5

    Zbylým česnekovým máslem potřeme humra a ozdobíme ho stočenými plátky limetky a snítkami koriandru. Servírujeme s fazolovou omáčkou.

Komentáře k receptu