Opečená rýže s krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brokolice
  • 100 g Krevety tygří - loupané
  • 250 g Rýže indiánská
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 ks Vejce křepelčí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 0.1 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 295 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 111 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 72.7 mg
  • Draslík 586.3 mg
  • Vláknina 5524.8 mg
  • Vitamín A 5524.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 91.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži nasypeme do většího hrnce s vařící osolenou vodou. Promícháme a ztlumíme plamen. Na mírné teplotě vaříme asi 25 minut.

  • 2

    Očistíme a opláchneme brokolici a rozebereme ji na jednotlivé růžičky. Omytou papriku rozřízneme na polovinu, odstraníme z ní semínka a bílá žebra a pokrájíme na proužky silné asi 5 mm.

  • 3

    Oloupanou cibuli rozkrájíme na čtvrtky. Rozklepneme si vejce a rozšleháme je se solí a pepřem.

  • 4

    Připravíme si wok a vlijeme do něho olej. Nasypeme rozkrájenou cibuli, brokolicové růžičky, kousky paprik a vyloupané krevety. Přisypeme rýži, zhruba 2 minuty mícháme, a pak rýži se zeleninou přesuneme do střední části woku. Na kraj woku vlijeme rozšlehaná vejce a jakmile ztuhnou, promícháme je s ostatními přísadami a zakápneme sójovou omáčkou.

Komentáře k receptu