Raci Monte Carlo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Majonéza
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 ks Sardelové řezy
  • 20 ks Rak říční
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 664 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1477 mg
  • Bílkoviny 73 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 591.4 mg
  • Draslík 1423.9 mg
  • Vláknina 799.3 mg
  • Vitamín A 799.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 16 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné raky uvaříme, scedíme, necháme vystydnout a maso vybereme.

  • 2

    Rajčata spaříme, oloupeme, vymačkáme z nich přebytečnou tekutinu, nakrájíme je nadrobno. Kapary vypereme a spolu se sardelovými řezy posekáme na jemno.

  • 3

    Majonézu smícháme s citrónovou šťávou, osolíme, přidáme chilli, sardelky, rajčata a kapary, vmícháme račí maso a zjemníme ušlehanou smetanou. Podáváme ozdobené plátky natvrdo uvařených vajec.

Komentáře k receptu