Rýže s fazolemi, zázvorem a restovanými krevetkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 34 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Krevety tygří - loupané
  • 100 g Fazole červené sterilované
  • 100 g rýže vařená, natural,
  • 2 ks Cibulka lahůdková
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř citronový
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1.5 polévková lžíce Zázvor celý
  • 0.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 0.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 177 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 473 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 52.5 mg
  • Draslík 208.3 mg
  • Vláknina 6252.3 mg
  • Vitamín A 6252.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zmrazené vyloupené krevetky bez střívka vyndáme z lednice přibližně 20 minut před přípravou. Necháme je povolit v pokojové teplotě, pak je dáme do síta, dobře je promyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat a osušíme je.

  • 2

    Sterilované fazole scedíme z nélevu a přimícháme je do horké uvařené rýže. Ještě k rýži přimícháme nadrobno pokrájenou omytou petrželovou nať, hrnec zakryjeme poklicí a rýži uchováme teplou.

  • 3

    Lahůdkovou cibulku a stroužky česneku očistíme a pokrájíme na velmi tenké plátky.

  • 4

    Oloupaný čerstvý zázvor omyjeme a nakrájíme na drobné kostičky. V pánvi rozehřejeme olivový olej, na něm zpěníme cibulku s česnekem, přidáme pokrájený zázvor a vše 1 minutu restujeme. Pak pánev odstavíme z plotny.

  • 5

    V pořádně rozehřáté pánvi si rozpálíme olivový olej, který rozetřeme po celém dnu. Poklademe na ně osušené krevetky tak, aby se vzájemně nepřekrývaly. Krevetky restujeme z jedné strany po 2-3 minutách, jakmile spodní strana krevetek zrůžoví, všechny obrátíme a restujeme je z druhé strany dorůžova. Hotové krevetky mají krásně růžovou, až oranžovou barvu, maso je jasně bílé, nesmí být průhledné. Pánev s krevetkami odstavíme z plotny, ochutíme je solí a citrónovým pepřem. Přidáme k nim restovanou cibulku se zázvorem a zlehka promícháme.

  • 6

    Na talíře dáme porce rýže s fazolkami, k ní poklademe krevetky s restovanou cibulkou a hned teplé servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu