Hráškové cappellacci s humrem
Suroviny
- 500 g Hrášek
- 100 g Šunka parmská
- 100 g Pórek
- 600 g Humr
- 50 g Pórek
- 5 g Majoránka
- 5 g Paprika mletá pálivá
- 5 g Rozmarýn čerstvý
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 10 g Bazalka
- 10 g Pažitka
- 500 ml Vývar rybí
- 8 ks Vaječný žloutek slepičí
- 6 ks Vejce slepičí
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 1 kg Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1.31 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1593 kcal
- Sacharidy 214 g
- Tuky 41 g
- Sodík 1584 mg
- Bílkoviny 89 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 1250.9 mg
- Draslík 1161.9 mg
- Vláknina 32577.5 mg
- Vitamín A 32577.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.2 mg
- Vitamín E 5.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Minutku povaříme ve slané vodě hrášek. Na pánvi s olejem a s lžící vody osmahneme na jemno nasekaný pórek se šunkou, hráškem a bylinkami. Vyvaříme do tuku. Vyjmeme šunku a bylinky, ostatní na jemno rozmixujeme. 
- 
                                2Z mouky a vajec zaděláme těsto, vyválíme z něj velice slabý plát. Hráškovou náplň přendáme do cukrářského sáčku a na těsto jím stříkáme kopečky vzdálené od sebe 3 cm, vykrájíme trojúhelníky, přehneme ho přes náplň a špičkami k sobě, tak utvoříme cappellacci. Na oleji osmahneme pórek s bylinkami a paprikou. Přidáme maso z obou humřích klepet, osmahneme ještě 1 minutu, přidáme 3 lístky bazalky. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme a zvolna vaříme 10 minut. 
- 
                                3Omáčku rozmixujeme se lžící oleje a přecedíme ji. Cappellacci uvaříme, scedíme je a krátce povaříme na pánvi s olejem a troškou silného humřího vývaru. 
- 
                                4Na vhodný talíř dáme humří krém a na něj upravíme těstoviny. Ozdobíme humřím medailonkem, kouskem šunky, pokapeme olejem a dáme na 2 minuty zapéct do trouby. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        