Farfallini s humrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 115 g Máslo čerstvé
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 450 g Těstoviny konzumní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Humr
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 5 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Brandy peach
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1429 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 2718 mg
  • Bílkoviny 160 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 766.1 mg
  • Draslík 2125 mg
  • Vláknina 2928.9 mg
  • Vitamín A 2928.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 11.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z každého humra odstraníme žaludek, žábry, střevo, vyndáme všechno maso a z ocasní části, zbytek nakrájíme. Klepeta a nožičky rozlouskneme a vybereme z nich maso a pokrájíme. Maso dáme do misky, přidáme citronovou šťávu a nastrouhanou citronovou kůru.

  • 2

    Očistíme krunýře a dáme do trouby vysušit - na 170 stupňů Celsia.

  • 3

    Ve woku rozehřejeme 2 lžíce másla, přidáme strouhanku a smažíme 3 minuty, dokud nebude křupavá.

  • 4

    V jiné pánvi rozehřejeme zbytek másla, přidáme humří maso a ohřejeme ho. Přilijeme brandy a vaříme 3 minuty, přidáme smetanu, sůl a pepř.

  • 5

    Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme farfallini a olivový olej a vaříme je 10 minut. Poté je scedíme a rozdělíme do krunýřů. Na těstoviny položíme humří maso a posypeme nastrouhaným parmezánem a strouhankou. Tři minuty grilujeme.

  • 6

    Krunýře s náplní dáme na servírovací mísu a ihned podáváme.

Komentáře k receptu