Krabí ravioli s liškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Lišky čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 150 g Brambory
  • 150 g Krab nakládaný
  • 10 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř bílý
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 499 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1147 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 341.1 mg
  • Draslík 397.1 mg
  • Vláknina 8270 mg
  • Vitamín A 8270 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zaděláme těsto, a když je hladké, zabalíme ho do průhledné fólie

  • 2

    a necháme 30 minut odpočinout. Brambory uvaříme doměkka.

  • 3

    Brambory oloupeme a rozmačkáme, přidáme scezené krabí maso, nadrobno nasekanou petrželku, olej a ochutíme špetkou soli a bílým pepřem. Směs lehce promícháme.

  • 4

    Z těsta vyválíme plát a vytvoříme ravioli. Houby podusíme na pánvi s olejem a česnekem a ochutíme lístky tymiánu.

  • 5

    Ravioli uvaříme, krátce ohřejeme na pánvi s omáčkou.

Komentáře k receptu