Bylinkové nudle s krabím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 40 g Petržel - nať
  • 10 g Zázvor celý
  • 90 ml Chilli omáčka
  • 125 ml Omáčka rybí
  • 40 ml Limetková šťáva
  • 125 ml Smetana ke šlehání 30%
  • 450 ml Kokosové mléko
  • 3 kávová lžička Olej z vlašských ořechů
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 kávová lžička Olej olivový extra panenský
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 kg Krabí maso mražené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 887 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 4912 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 190 mg
  • Draslík 400.8 mg
  • Vláknina 5782.5 mg
  • Vitamín A 5782.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku, petrželku, oba druhy oleje, sůl a vejce zpracujeme hnětačem (2-3 minuty) na hladké těsto. Necháme 30 minut odpočinout ve fólii.

  • 2

    Pomocí strojku na těstoviny vytvoříme širší nudle. Oschlé nudle poprášíme moukou a necháme na pomoučené utěrce ještě nejméně 1 hodinu sušit.

  • 3

    Do velkého hrnce s vodou přidáme trošku olivového oleje a soli. Vodu přivedeme k varu, vložíme do ní tagliatelle a uvaříme je

  • 4

    "al dente". Potom je scedíme a udržujeme teplé.

  • 5

    Omáčka: Cibuli opečeme na másle doměkka. Přidáme zázvor, rybí omáčku, sladkou chilli omáčku, limetkovou šťávu a kůru. Vaříme 1-2 minuty, poté do omáčky vmícháme kokosové mléko a mírně ji vaříme při nízké teplotě asi 10 minut.

  • 6

    Přidáme krabí maso, smetanu a omáčku dále vaříme 3-4 minuty.

  • 7

    Nudle upravíme na nahřáté talíře a polijeme omáčkou s krabím masem.

Komentáře k receptu