Červený snapper nadívaný krabem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Krabí maso mražené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Limetková kůra
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 4 ks Snapper
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • 1 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 34 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 386 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0.4 mg
  • Draslík 30.6 mg
  • Vláknina 507 mg
  • Vitamín A 507 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby opláchneme,osušíme, osolíme, opepříme zevnitř i zvenčí a položíme na mísu. Přes ně přelijeme sherry, necháme stát.

  • 2

    Rozpůlíme chilli papričku, zbavíme ji semínek, nasekáme. Vložíme do misky, oloupeme a nasekáme česnek a jarní cibulku, přidáme k chilli s nastrouhanou limetkovou kůrou a šťávou a s rozebraným krabím masem. Osolíme, opepříme, promícháme.

  • 3

    Lžící naplníme břišní dutinu každé ryby.

  • 4

    Přivedeme k varu vodu ve velkém hrnci, ryby poskládáme do pařáku, vyloženého pergamenovým papírem. Hrnec přikryjeme pokličkou, vaříme v páře 10 minut, poté ryby obrátíme a vaříme v páře dalších 10 minut. Poté je necháme okapat a položíme na talíře.

Komentáře k receptu