Krabí maso se zeleninou a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Krabí maso mražené
  • 100 g Cibule
  • 200 g Paprika červená
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 6 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 8 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 330 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1306 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 37 mg
  • Draslík 246.7 mg
  • Vláknina 4028.8 mg
  • Vitamín A 4028.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krabí maso rozmrazíme, cibuli pokrájíme nadrobno, papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky, česnek prolisujeme, žampiony rozkrájíme na čtvrtky, sýr nastrouháme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme 40 gramů másla, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme krabí maso, papriky, žampiony, česnek a orestujeme. Poté osolíme, opepříme, zakápneme worcesterem, ochutíme špetkou chilli, krátce podusíme a odstavíme.

  • 3

    V jiné pánvi rozehřejeme zbytek másla, přisypeme mouku a usmažíme světlejší jíšku, naředíme mlékem, přidáme polovinu sýra a povaříme, až omáčka zhoustne. Zeleninu s masem rozdělíme do malých zapékacích misek, uhladíme, povrch polijeme omáčkou z pánve, posypeme zbytkem sýra a 10 minut zapékáme v silně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu